uw winkelmandje is leeg
Onze Aroma Producten
Aromatherapie
Verzendkosten België: € 5,50
Verzendkosten Nederland: € 7,00
Betalen kan enkel per overschrijving of cash bij afhaling.

Wat is aromatherapie ?

Aromatherapie is het gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van plantengeurstoffen om het algemeen welzijn en de gezondheid van een persoon te behouden en/of te verbeteren.

Het is een holistische therapie, ze houdt rekening met lichaam en geest, gedachten en emoties. De laatste jaren stijgt de belangstelling voor aromatherapie enorm. We willen zelf meer verantwoordelijkheid voor ons lichaam dragen en meer nadruk leggen op het voorkomen van ziekten. De aromatherapie volgt het principe van de natuurgeneeskunde : ze wil de levenskracht en het zelfgenezend vermogen van de mens opwekken en versterken.

De etherische oliën hebben een diepe werking op ons psychisch evenwicht. Ze brengen een verandering van stemming teweeg, reguleren dat wat uit balans is geraakt. Ze werken op gelijke mate op lichaam en ziel. Ze gelden als de "poort naar de ziel" en geven een impuls bij het zoeken naar de zin van het leven.

Bij aromatherapie worden etherische oliën voornamelijk uitwendig toegepast, maar ze dringen zo diep in het lichaam door dat ze op de inwendige organen inwerken. Via de huid, het bindweefsel en de lymfe dringen ze door tot in de bloedsomloop en van daaruit bereiken ze de inwendige organen. De belangrijkste eigenschap van etherische oliën is het evenwicht brengende effect op het lichaam, omdat je door een verstoord evenwicht in het lichaam het snelst ziek wordt.